MEDLİNE TÜP BEBEK MERKEZİ ADANA
Randevu için: 0322 455 25 50
Randevu için: 0322 455 25 50
İlaç sektöründe günümüzde yaşanan gelişmeler sayesinde artık kısırlık sorunu tedavisi için kullanılan pek çok yeni ve etkin ilaç bulunmaktadır. Kısırlık tedavisinde kullanılan bu ilaçların hedefi overlerde yeterli büyüklük ve sayıda folikül geliştirerek gebelik oranını arttırmaktır.
Kısırlık tedavisinde yumurtalıkların uyarılması amaçlı olarak, yumurta üretimine yönelik FSH ve LH isimli hormonlar kullanılır.
Tüp bebek tedavisinde yumurta gelişimini uyarmak için kadınlara hormon ilaçları verilir. Hormon ilaçları yumurtalıkları gereğinden fazla uyardığında ise kimi zaman ortaya yan etki olarak “Yumurtalıkların Aşırı Uyarılması Sendromu” (Ovarian Hiperstimulasyon Syndrome – OHSS) çıkması ihtimali bulunur.
Tüp bebek tedavisinin uygulanması sırasında OHSS ortaya çıkması durumunda, yumurta toplama işlemi iptal edilebilir veya hastanın genel sağlık durumuna ve sendromun şiddetine göre işleme devam edilebilir. Bu karar tedaviyi gerçekleştiren uzman doktor tarafından verilir.
Yumurtaların aşırı uyarılması durumunda meydana gelen OHSS tedavisi için genellikle hastanede yatış gerekmez. Çünkü OHSS şikâyetleri genellikle hastanede yatmayı gerektirecek nitelikte şikâyetler değildir.
OHSS’ye bağlı ortaya çıkan şikâyetlerin önüne genellikle sıvı ve dengeli tuz tüketilmesi ile geçilmektedir. Ayrıca günlük olarak yapılacak karın çevresi bölgesinin ölçümleri ile kilo miktarındaki gidişatın takip edilmesi de OHSS durumunda uygulanacak önlemler arasında yer almaktadır.
OHSS belirtileri nelerdir?
Sağlıkta uluslararası standartları belirleyen JCI (Joint Commision International) belgesini açıldığı günden kısa bir süre sonra alarak bölgesinde öncü rol oynayan Özel Medline Adana Hastanesi bu kalite yolculuğuna devam etmektedir. Detaylı bilgi.
0322 455 25 50
444 00 64
@2024 Tüm hakları saklıdır. Web sitemizi ziyaret ettiğinizde sitemizde yer alan kullanım koşullarını incelemiş sayılırsınız.
www.medlinetupbebek.comSayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.