MEDLİNE TÜP BEBEK MERKEZİ ADANA
Randevu için: 0322 455 25 50
Randevu için: 0322 455 25 50
Tekrarlayan düşük nedir?
Gebeliğin 20. haftasından önce gerçekleşen gebelik kayıpları “düşük” olarak adlandırılmaktadır. Anne adayının yaşının ilerlemiş olması düşük yaşanmasında önemli bir risk faktörüdür. Tekrarlayan düşükler ise daha önce, ardışık 3 ve üzeri gebelik kaybı olan durumlara verilen isimdir ve sıklığı yüzde 1’dir.
Düşük belirtileri nelerdir?
Vajinal kanama düşükte en sık rastlanan belirtidir. Kanama leke olarak başlayıp artarak pıhtılar şeklinde devam edebilmekte ve beraberinde kramp tarzı ağrılar da eşlik etmektedir. Düşük tanısını koymada ultrasonla muayene yeterlidir.
Tekrarlayan düşüklerde tüp bebek tedavisi
Bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin yaklaşık yüzde 5’i tekrarlayan düşükler nedeniyle anne-baba olama şansını yakalayamamaktadır. Ancak günümüzde tüp bebek tedavisi ile genetik nedenli düşükle sonuçlanan gebeliklerde yüz güldürücü sonuçlar almak mümkün olabilmektedir.
Tekrarlayan düşüklerin yaşandığı vakalarda doktor tarafından öncelikle “kişiye özel tedavi yöntemleri” belirlenir. Ardından klasik tüp bebek tedavisindeki adımlar izlenmeye başlanır. Elde edilen embriyolara PGT testi (Preimplantasyon Genetik Tarama) uygulanır. Böylece genetik olarak en iyi durumdaki embriyolar seçilerek sağlıklı gebelik şansı artırılmış olur.
Tekrarlayan düşüklerin sebepleri nelerdir?
• Anne adayının yaşı
• Rahimde yapısal bozukluklar ve rahim ağzı yetersizliği
• Kromozoma bağlı bozukluklar
• Hormonsal bozukluklar
• Bağışıklık sistemi hastalıkları
• Enfeksiyonlar
• Çevresel ve diğer faktörler
Sağlıkta uluslararası standartları belirleyen JCI (Joint Commision International) belgesini açıldığı günden kısa bir süre sonra alarak bölgesinde öncü rol oynayan Özel Medline Adana Hastanesi bu kalite yolculuğuna devam etmektedir. Detaylı bilgi.
0322 455 25 50
444 00 64
@2025 Tüm hakları saklıdır. Web sitemizi ziyaret ettiğinizde sitemizde yer alan kullanım koşullarını incelemiş sayılırsınız.
www.medlinetupbebek.comSayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.