MEDLİNE TÜP BEBEK MERKEZİ ADANA
Randevu için: 0322 455 25 50
Randevu için: 0322 455 25 50
Sigaranın genel vücut sağlığı üzerine zararlı etkileri olduğu uzun zamandır biliniyor. Ancak söz konusu üreme sağlığı olunca daha da dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü sigara içmenin hamile kalma ve hamilelik sürecini normal sürede tamamlama üzerinde birçok olumsuz etkisi bulunuyor.
Erkekler yönünden
İster ağır ister hafif içici olunsun, sigara dumanında bulunan kimyasal maddeler erkeklerin sperm fonksiyonlarında değişik oranlarda bozulmalara yol açıyor. Her sigara tüketen kısır kalmasa da değişik ülkelerde yapılan araştırmalara bakıldığında erkek sigara içiyorsa tüp bebek tedavi başarısının ortalama 2 ila 3 kat düştüğü gözleniyor. Sonuç olarak azı ya da çoğu olmaksızın, sigara erkeklerde sperm sağlığını bozuyor, baba olma şansını azaltıyor.
Kadınlar yönünden
Kadınlar açısından baktığımızda da yine yapılan bilimsel araştırmaların sonuçlarına göre sigara tüketiminin kadınların yumurtalıklarında ciddi zararlara yol açtığını görülüyor. (Sigara içmenin yumurta kaybına yol açtığı saptanmıştır. Ek olarak, sigaranın içindeki maddelerin yumurtalık içindeki hücrelerin östrojen salgılamasını etkilediği ve yumurtanın genetik anomaliye sahip olma ihtimalini arttırdığı gözlenmiştir)
Sigarayı bırakmak anne-baba olma şansını artırıyor
Yapılan çalışmalar, tıbbi geçmişinde kısırlık veya birden fazla gebelik kaybı olan kişilerin ve eşlerinin/partnerlerinin en kısa sürede sigarayı bırakmaları halinde hem doğal yollarla hem de tüp bebek (IVF) tedavileriyle hamile kalma şansını anlamlı derecede artırabildiğini bildirmektedir.
Sağlıkta uluslararası standartları belirleyen JCI (Joint Commision International) belgesini açıldığı günden kısa bir süre sonra alarak bölgesinde öncü rol oynayan Özel Medline Adana Hastanesi bu kalite yolculuğuna devam etmektedir. Detaylı bilgi.
0322 455 25 50
444 00 64
@2025 Tüm hakları saklıdır. Web sitemizi ziyaret ettiğinizde sitemizde yer alan kullanım koşullarını incelemiş sayılırsınız.
www.medlinetupbebek.comSayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.